Via ferrata

Calea de fier

Calea de fier „Kecskevész” nou realizată în munții Harghita Mădăraș este prima cale de acest tip în zonă. 
Aceasta poate fi folosită în mod gratuit de toată lumea, însă este obligatorie purtarea echipamentului adecvat, vă putem asigura echipament complet (cască, ham, lonjă) și ghid pentru cucerirea căii Via ferrata!


Pe stânca „Kecskevész” de o înălțime de aproximativ 60 de metri putem folosi două căi de fier și putem ajunge în vârful stâncii parcurgând o distanță de aproape 200 de metri cu ajutorul unor cabluri și „scări” de fier. De asemenea cele două stânci sunt legate de un așa-numit pod vietnamez, adică de două cabluri întinse. Urcarea pe cale de fier nu necesită expertiză sau profesionalism, însă realizatorii acestei căi ne recomandă ca prima oară să urcăm împreună cu un ghid experimentat.


Gradul de dificultate al traseului „Kecskevész” este mediu spre greu, adică această cale oferă experiențe de neuitat atât începătorilor, cât și avansaților. Pentru escaladă este nevoie de „cunoștințe prealabile” minime, aventurierii ar trebui să știe cum să folosească carabinierele, hamul, de aceea merită să învățați toate aceste tehnici de la instructori, ghizi specializați.
În vederea evitării accidentelor trebuie respectate regulile, dar traseul este absolut sigur: la realizarea acestuia s-au utilizat doar mijloace verificate, peretele a fost de asemenea verificat, există ancoraje doar în locurile absolut stabile, traseul este foarte asigurat.


Luând în considerare toate acestea fiecare poate participa la aventură doar pe propria sa răspundere!

Contact:

Tel. HU/RO: 0742 108 472
Tel. HU/EN: 0742 108 471
E-mail: info@faradtbakancs.ro